fbpx Skip to content
Oily skin

Een GlamPop blog IN SAMENWERKING MET PROVEN SKINCARE

Oorzaken van een vette huid, preventie en hoe deze te behandelen.

Vette huid

Deel dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

“Dit artikel is oorspronkelijk gepost op provenskincare.com

We zijn een samenwerking begonnen met het in de VS gevestigde PROVEN skincare om jullie meer blogs over huidverzorging te brengen. PROVEN Skincare producten zijn op maat gemaakt om jouw huid precies te geven wat het nodig heeft, met behulp van de beste beschikbare wetenschappelijke expertise en de meest effectieve ingrediënten.


Als het om een ​​vette huid gaat, kan het soms een struggle zijn. Iedereen is op zoek naar de “bedauwde gloed”, en als je een vette huid hebt, heb je zeker een voordeel. Een vette huid heeft de neiging er vochtiger uit te zien (door overtollig talg en actieve talgklieren) en kan beter bestand zijn tegen rimpels. Een vette huid kan echter extreem worden, waardoor u een gênante glans krijgt door overactieve olieproductie. Vette huidtypes zijn vatbaarder voor puistjes, uitnodigende ontstekingen en acne.


Top 3 oorzaken van een vette huid

1. HORMONEN

De belangrijkste oorzaak van een vette huid? Hormonen. Hormoonspiegels fluctueren gedurende het hele leven om allerlei redenen: puberteit, zwangerschap, stress, menstruatie, veranderingen in het voedingspatroon en leeftijd kunnen jouw hormonale niveaus beïnvloeden. Er zijn geen specifieke ‘vette huid hormonen’, maar hormonale veranderingen zullen de talgproductie beïnvloeden, wat leidt tot meer of minder olie in je huid. Orale anticonceptiva kunnen hormonen beïnvloeden en huiduitslag veroorzaken.

2. GENETICA

Als één van je ouders (of beide) een vette huid heeft, zul jij dat waarschijnlijk ook hebben. Een vette huid en andere huidaandoeningen kunnen van generatie op generatie worden doorgegeven, omdat we grote of dichte talgklieren van onze voorouders kunnen erven. Raadpleeg een dermatoloog om huidproblemen en behandelingsopties te bespreken, evenals een huidverzorgingsroutine die het beste bij jouw huid en problemen past. Door jezelf in te lezen, kun jij een optimale gezondheid van de huid bereiken en bijwerkingen voorkomen.

3. MILIEU

Luchtvochtigheid heeft invloed op de olieproductie in jouw huid. Tijdens de winter, wanneer de luchtvochtigheid laag is en de huid vaak uitdroogt door de verwarming, zul je waarschijnlijk een vermindering van overtollige olie op het huidoppervlak opmerken. Omgekeerd kan jouw huid bij warm en vochtig weer bijzonder warm, vettig en oncomfortabel aanvoelen. Dit kan leiden tot verstopte poriën die vervolgens kunnen leiden tot mee-eters en puistjes.

Reinig en hydrateer ijverig tijdens de winter. Probeer een collectie huidverzorgingsproducten met een olievrije vochtinbrengende lotion in plaats van een crème, als je de voorkeur geeft aan een zachtere formule. Een dagelijkse vochtinbrengende crème met SPF is de beste optie voor extra bescherming tegen de omgeving. Zonnebrandcrème is cruciaal voor elk huidtype.

3 manieren om een ​​vette huid te voorkomen

1. EETPATROON

Hoewel het verband tussen chocolade en acne is weerlegd, is het waar dat een slechte voeding een vette huid kan veroorzaken. Diëten die rijk zijn aan geraffineerde koolhydraten, suiker en zuivelproducten kunnen jouw bloedsuikerspiegel doen stijgen en jouw hormoonspiegels veranderen. Dit veroorzaakt een toename van olie in jouw huid en kan zelfs leiden tot puistjes en vlekjes. Als je jouw vette huid onder controle wilt houden, eet dan een dieet dat rijk is aan fruit en groenten. Probeer zuivel te vermijden, maar als je het moet consumeren, kies dan voor volle zuivelproducten. Vetarme zuivelproducten zijn meestal slechter voor jouw huid, vooral als het gaat om het oliepeil en de huid die gevoelig is voor acne.

2. ZACHT REINIGEN

Het lijkt misschien alsof een extra schuimende reiniger zinvol is om de vette huid onder controle te houden, maar het tegenovergestelde is waar. Als je jouw huid te veel wast, kan deze uitdrogen, waardoor jouw lichaam nog meer olie gaat produceren. Het is eigenlijk beter om een ​​zachte reiniger en warm water te gebruiken. Zoek naar producten zonder SLS, en indien mogelijk zonder sulfaten in het algemeen.

Degenen met vette T-zone-gebieden (vette neus en kin, droge wangen en voorhoofd) kunnen scrubben met een scrub verkrijgbaar bij de drogist, om dode huidcellen in deze gebieden te verwijderen. Doe dit in mindere mate, want overtollig scrubben zal de huid irriteren en uiteindelijk meer olieproductie stimuleren.

3.GEBRUIK EEN TONER

Toners zijn een geweldige manier om olie te verminderen, zolang je er maar één kiest die zacht is. Probeer toners met veel alcohol te vermijden, want deze kunnen je huid te veel uitdrogen en irritatie veroorzaken. Zoek naar milde toners met salicylzuur of tea tree olie.

Hoe kun jij oppervlakte-olie op de gezichtshuid ontdoen.

Het kost tijd om veranderingen in jouw huid te zien, zelfs als je alle tips implementeert die wij hebben aanbevolen. Als jij snel olie wilt verwijderen, is een van de beste oplossingen het gebruik van matterende doekjes. Deze absorberen op natuurlijke wijze olie zonder jouw huid uit te drogen of te irriteren en zijn makkelijk mee te nemen voor snelle touch-ups. Je kunt ook matterende poeders of olie controle primers gebruiken om een ​​matte finish op je huid te krijgen.

Vette huidbehandelingen

Op zoek naar producten om jouw vette huid langdurig onder controle te houden? Salicylzuur is een uitstekend ingrediënt voor de vette huid omdat het “lipiden” vriendelijk is. Het dringt gemakkelijk door olie en helpt je poriën te reinigen. Het is ook een natuurlijke ontstekingsremmer, dus het is meestal zacht en droogt niet uit.

Je kunt ook ‘s nachts retinoïden introduceren, die de talgproductie in de loop van de tijd kunnen verminderen en ook een gezonde, stralende huid naar de oppervlakte kunnen duwen. Zorg er wel voor dat u het spaarzaam gebruikt totdat jouuw huid zich aanpast, want retinoïden kunnen irritatie veroorzaken als ze te veel worden gebruikt.

Wil je er op je best uitzien en je geweldig voelen met of zonder een vette huid, bekijk dan hier onze make-up services.

× How can we help you?