fbpx Skip to content

Een GlamPop gast blog DoorReny Schijven

Alles wat je moet weten over huidverzorging! Deel 1.

Alles over huidverzorging

Alles over huidverzorging:

Er zijn 4 verschillende manieren strong waarop je je huid kan reinigen.

Gooday loves, deze week een blog wat geheel in het teken staat van huidverzorging. Huidverzorging is de basis, daardoor zit je make-up ook veel langer en mooier. Als je make-up aanbrengt begin je vaak ook zelf met huidverzorging. Maar wat is nu het perfecte stappenplan? En hoe kun je ervoor zorgen dat je de meest effectieve producten uitkiest wat het beste past bij jou huidtype? Hierover ga ik het hebben in deze blog!

Huidverzorging kan af en toe echt wel een investering zijn.
Duurder betekent niet altijd beter. Elke huid heeft andere behoeftes dus wat voor jou fijn effectief werkt hoeft niet hetzelfde voor iemand anders te werken. Ik ga jullie laten zien wat het perfecte stappenplan is. Welke producten je het beste voor welk huidtype kan gebruiken? En meer over de 5 huidtypes.

Reiniging – Allereerst beginnen we met de reiniging. Dagelijks reinigen van je huid is essentieel als het gaat om onzuiverheden, vocht behouden en huidverbetering. Het reinigen van je huid is zo belangrijk, omdat een goed gereinigde huid veel beter de werkstoffen opneemt die in een serum en dag/nachtverzorging zitten. Zonder een goede reiniging krijg je in plaats van huidverbetering juist een onzuivere huid met verstopte porien.
Ook ’s nachts transpireer je en je slaapt elke nacht toch op hetzelfde kussen, dus je wilt ook vooral ’s ochtends lekker je huid weer fris en wakker maken om je dag weer te beginnen! Ook dragen veel mensen make-up of sporten ze veel en zijn ze vaak buiten. In de buitenlucht zitten ook veel schadelijke stoffen en viezigheden dat ook vooral ’s avonds reinigen zo ontzettend belangrijk is om verstopte poriën en ophoping van viezigheden te voorkomen!

Plus als je reinigt gaat dit automatisch ook je huidveroudering tegen. De producten die je na het reinigen gaat aanbrengen hebben zo veel meer effect op je huid omdat deze direct kunnen worden opgenomen door de schone huid. Er zijn 4 verschillende manieren waarop je je huid kan reinigen.

Allereerst, hebben we de gezicht reinigingsdoekjes, die vooral zijn ontwikkelt voor het gemak of wanneer je bijv. op reis gaat. Een tip om langer met je reinigingsdoekjes te doen is om de verpakking anders om te bewaren waardoor ze niet uitdrogen.

Alles over huidverzorging reinigers


Als tweede optie
hebben we micellair water. Deze zijn heel gemakkelijk in gebruik. Je kan ze gewoon op een wattenschijfje doen en hiermee je huid en eventueel je make-up reinigen. Garnier heeft hele fijne verschillende typen micellair water. Deze verzachten de huid en laten deze ook niet droog of trekkerig achter. Een 2 in 1 micellair water heeft een olie erin zitten die heel gemakkelijk de waterproof make-up gelijk verwijdert.

Derde type reiniging is een reinigingsfoam. Dit is de zachtste manier van reinigen. Super geschikt voor de gevoelige huid dus omdat deze heel erg delicaat is. Is zeker ook geschikt voor de vette huid omdat die deze niet trekkerig achterlaat, maar juist hydrateert. Voorbeelden hiervan zijn bijv. Caudalie – foaming cleanser of Estée Lauder – Perfectly clean. Deze laatste is een reinigingsfoam maar dit product kan ook gebruikt kan worden als masker! Super handig dus!

De vierde en laatste optie om je huid te reinigen is een reinigingsbalsem. Deze heeft een balsemachtige textuur en je bereikt met dit product gelijk een diepe poriën reiniging. Je waterproof makeup haalt hij er ook geheel vanaf! Het werkt heel kalmerend om je reinigingsfoam en/of balsem met een lauwwarme doek eraf te halen. En deze echt goed verwijderen omdat deze anders gedurende de dag vettige plekjes kan achterlaten. Favorieten zijn Clinique – Take the day off cleansing balm en The Ordinary – Squalane cleanser.

In het volgende deel vertel ik meer over de essentiële stap tussen reinigen en het verzorgen van jouw huis, als ook de 5 huid types.
Wil je met een professionele beauty artiest spreken? Boek het hier.

Liefs,

Reny

Everything about skincare

Deel dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
×

Powered by WhatsApp Chat

× How can we help you?