fbpx Skip to content

Een GlamPop gast blog Door Reny Schijven

Alles wat je moet weten over huidverzorging! Deel 2.

Hoi loves,
In het eerste deel van onze blog gaf onze geweldige Reny veel waardevolle informatie over huidverzorging. Ze liet ons achter bij de essentiële stap tussen reinigen en het verzorgen van je huid.

De essentiële tussenstap

De essentiële tussenstap tussen reinigen en huidverzorging is een toner/lotion. Een toner werkt verhelderend, maakt de huid minder dof, zorgt ervoor dat de pH waarde van de huid in balans wordt gehouden en verwijdert dode huidcellen plus trekt meer vocht aan. Lang leven de toner dus! 🙂 Een toner is geschikt voor alle huidtypen, voor een vette huid maar ook zeker voor een droge huid!

In de video laat ik jullie 2 verschillende producten zien, een voor extra comfort toner en rijkere luxere lotion variant. Er bestaan ook exfolierende toners, deze bevatten een kleine scrub die erg goed werken voor onzuiverheden en de probleemhuid. Deze zorgt ervoor dat de ophopingen en blokkades gelijk gezuiverd worden. Daarnaast laat deze een nieuwe schone huid achter.

Scrub

Een exfoliant of een scrub zorgt ervoor dat de circulatie van de bloedsomloop op peil blijft. Deze circulatie zorgt er ook voor dat er sneller nieuwe voedingstoffen aan het oppervlak kunnen komen. Een scrub is aan te raden 1 x per week omdat je anders je huid juist overgevoelig zou kunnen gaan maken.

Serum

Nu is de huid door de toner al voorzien van een kleine hydratatie, maar voor intense verzorging bestaan er ook serums. Een serum geeft intense hydratatie, gaat werken in de diepere huidlagen. Er bestaan verschillende soorten. Je hebt ze voor anti-aging, glow, plump, hydratatie, pigmentatie. En kun je jezelf afvragen wat zijn de behoeftes van jou huid?

Maskers

Als je voelt dat je huid net iets extra’s nodig heeft of je jezelf even een me-time momentje wilt geven, bestaan er verschillende maskertjes om de huid net even wat extra’s te kunnen geven. Je hebt de sheet maskers, crème maskers, of kleimaskers. Sheet maskers zijn vooral heel mooi voor als je net een extra plump of glow wilt.

Crème maskers zijn ideaal voor de droge huid omdat deze intrekken en het vocht behouden voor een aantal dagen. Wat er nog teveel is aan crème maskers kun je met een droge tissue eraf deppen. Kleimaskers werken ontzettend goed voor de vette huid en voor de onzuivere huid. Omdat deze kleimaskers de poriën zuiveren en ophopingvrij maken en dus je talg in balans houdt.

Dag / nachtverzorging

Daarna willen we een fijne dagverzorging aanbrengen die voor jou huid het beste geschikt is. Voor een droge huid is een crème met minerale oliën zeer geschikt. Een dagcreme zorgt ervoor dat je de gehele dag beschermd blijft en een barrière hebt tegen invloeden van buitenaf en blauw licht. Wat ervoor zorgt dat je zo lang mogelijk kan genieten van je stralende huid!

Wat natuurlijk ook huidveroudering vermindert. Er bestaan tegenwoordig heel veel cremes met SPF wat een zonnebescherming biedt. Ook zorgt SPF voor minder pigmentatie vorming. Voor de nacht zijn de rijkere producten heel fijn, omdat deze intensiever zijn en ’s nachts de huid vernieuwd. Ook zijn oliën geschikt voor elk huidtype voor de nacht.

Olie van L’Oréal is bijv geschikt voor haar, gezicht, nagelriem! Er bestaan ultra hydraterende dagverzorging, maar ook verstevigende dagverzorging. Ook zijn er vaak voor de vette huid, olie vrije dagverzorging. Dit zorgt ervoor dat je minder ophopingen krijgt van talg. Wat dus perfect werkt tegen de onzuiver huid. Als je je huidtype kent dan kun je daar ook heel gemakkelijk je producten op filteren.

De 5 huidtypen.

Er bestaan 5 verschillende huidtypen.

De vette huid, de droge huid, de gecombineerde huid, de normale huid of de gevoelige huid.

Kenmerken van de vette huid zijn: Grove poriën, na reinigen vaak vetter op T-zone, onzuiverheden.

Kenmerken van de droge huid zijn: vaak schilferig, trekkerig, vaak rood, vaak dof.

Kenemerken van de gecombineerde huid: Vette T-zone, vaak droge wangpartij, open poriën op kin en neus.

De normale huid is over het algemeen goed gebalanceerd.

De gevoelige huid is snel geïrriteerd, geeft snel een reactie op weersomstandigheden of eetgedrag.

Mocht je een gecombineerde huid of een vette huid hebben dan zijn Salicylzuren of glycolzuren heel erg fijn in je reinigingsproducten, omdat deze heel goed geschikt zijn tegen onzuiverheden en puistjes.

Als je een gevoelige huid hebt, en snel last hebt van een rode huid, dan zijn producten met kalmerende ingrediënten zoals rozenolie, amandelolie, kamille of aloë vera heel erg geschikt.

Tot slot, als je je huid goed kan identificeren en je huidtypen kent. Kun je ook veel sneller en effectiever je huidverzorging producten filteren. En ook uiteindelijk eventueel je primer of foundation producten uitkiezen op water basis of oliebasis!

Ik hoop dat jullie heel veel ervan hebben geleerd! En ermee aan de slag kunnen 🙂 Vind je het fijner om even de video erbij te bekijken, check hem dan hieronder!

Enjoy your week beauty loves!

See you on the next! Xx

Deel dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
×

Powered by WhatsApp Chat

× How can we help you?